Sommarläger
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
Jeanette
SM, DM och fantastiska Emilia i USA
2023-02-25 15:34

Emilia,  nytt personbästa i längd på 648. Det gör att hon nu även klarat kvalgränsen i längdhopp till Junior EM i sommar. Tidigare klarad gräns i tresteg är också klarad, dessutom flera gånger.  I tresteg har hon hitintills hoppat 13.37. Båda är förstas nya klubbrekord i Hellas.

Emilia säger själv att hon blivit mycket snabbare. Hon har även fått mer kontinuitet i sin träning.

Ska bli kul med ytterligare en Hellasdeltagare på EM i sommar.

 

Sist vi hade en deltagare på ett EM var Carl af Forselles i tresteg och Calle Stenson i stav. Killarna har precis som Emilia plockat flera av klubbens klubbrekord för seniorer

Så nu håller vi tummarna för att hon blir uttagen.

 

Calle, visade på SM i Karlstad att han snart kan vara  tillbaks i samma goda stavform. Att han skulle kunna hoppa med spikskor och på full ansats var inget vi i början av säsongen kunde räkna med. På ett SM är taktik viktigt, därför sparade Calle hopp för att kunna nå högre höjder. Denna gång funkade det inte fullt ut.

 

Carl-Einar,  blandade sin SM-hoppning. Vissa riktigt bra hopp med några mer stressiga hopp. 

 

Samtidigt som SM gick i Malmö tävlade Weijun på DM i Sätra Friidrottshall. Nytt personbästa i kula igen. Weijun har under en period satsat och tränar mer kula. Och det lönar sig personbästa i alla tävlingar han gjort.

 

Värdefull vila

Just nu har gruppen en välförtjänt vila efter en kort men intensiv inomhussäsong. Söndag 5 mars kör vi igång igen. 

 

Jeanette jobbar för fullt med gängets individuella planeringar inför utesäsongen. Där jakten mot nya personbästan och ännu mer friidrottsglädje och gemenskap är viktiga delar.  Samtidigt har hon tackat ja att vara projektledare och ansvarig för Gotland-Stockholms friidrottsförbunds 8 olika lag inför Svealands riksmästerskap i friidrott. Äntligen, på försök, har distriktet delats i två, med lag Öst ( där Hellas tillhör)  och lag Väst. Det innebär att fler för chansen att ta på sig stadslagets tröja. 

 

Ett viktigt och roligt med jättestort uppdrag.

 

Nu kör vi inför ute 2023.

 

 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Tävlingsdags2024-05-13 07:04
Danderydsspelen 20232023-05-15 16:08
Raka Spåret2023-02-06 08:10
Edit har bytt klubb2021-10-28 09:31
Sommarträning2021-07-06 18:58
SM dags2021-02-13 17:55
 
WEBSHOP
Samarbetspartners