Anmälan till sommarläger är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
Jeanette
Träning ska vara kul!

Hej,

I "Jeanettes" grupp tränar ett gäng glada aktiva främst inriktade mot hopp.
Åldern varierar från födda 08 till senior.
I gruppen finns aktiva som inte tävlar tillsammans med mycket framgångsrika landslagsdeltagare och SM medaljörer. En supermix!
 
TRÄNARE
Jeanette Sténson Hallgren
Har gått friidrottens samtliga utbildningar och har dessutom en universitetsutbildning i friidrott samt satt under "lupp" av det brittiska friidrottsförbundet (är godkänd tränare i Storbritannien). Jeanette har varit tränare i över 20 år och har många landslagsuppdrag.
Carl Sténson
Hjälper till när Jeanette är bortrest. Han har flera SM guld i stav, trea på Finnkampen för seniorer i stav 2020, deltagit på Lag EM två gånger och många juniormästerskap. Är även en duktig mångkampare.
 
TIDER
Träningar olika dagar men ca 8 pass per vecka, de yngre har färre pass.
Olika träningstider och platser för att anpassa optimalt mot tävlingar m m.
Dessa mailas ut veckovis.
 
KONTAKT
jeanette@marknadskompetens.se
 
PRESENTATION AKTIVA
Att grupper gillar hopp råder ingen tvivel om. 
Just nu i Stockholmssstatistiken toppar tre killar som är skolade i gruppen. Två är kvar en har bytt klubb för att satsa på 10-kamp.
 
Carl Sténson
Klubbens mest rutinerade aktive, flera SM guld i stav, deltagit på Lag EM vid flera tillfäellen och närmast abbonerat på en plats i Finnkampen/Nordenkampen i stav de senste åren. Vad ni kanske inte vet är att han även har många USM och JSM medaljer i mångkamp och längdhopp. Personbästa i stav 531.
 
Carl-EInar Söderström Eskonniemi
Toppar Stockholmsstatistiken i stavhopp, en meriterad kille med medaljer på JSM i både stav, längd och sprintdistanser. Även han har flera medaljer i Mångkamp. Personbästa stav 5m.
 
Emilia Sjöstrand
Klubbens stora kvinnliga hopptalang, med personbästa i tresteg på en bit över 12m, 5.65 i längd (siktar på 6m). Emilia kom till Hellsa för snart ett år sedan. Hon är grundkolad i Tyresö av Lars Lappalainen och i AIK av Ricky NIlsson. Nu har Emilia valt att satsa mer mot längd och tresteg och då föll valet på Hellashopparna. Emilia har tagit flera JSM och USM medaljer i både längd och tresteg.
 
Edit Holmberg
Till en av de yngsta (född 2007) i gruppen, och tränar därför lite mindre och mer anpassat. Specialgrenar är tresteg, längd och kort sprint.
PB längd 512, tresteg 10.47 , 60m 8.45 och 200m. 27.95
 
My Lindberg
Gruppens tuffing! Att Myär född 2008, märks inte på träningar. Hon sliter hårt och trivs med att träna med äldre aktiva. My har precis börjat satsa även på stavhopp, ska bli spännande att följa framgent. Andra specialgrenar är 200m, kort och lång häck, längd och tresteg. 
 
Alla tränar förstås efter det som är viktigt för åldern och de fysiska mognaden. 
 
M Stav
1
5.00
Carl-Einar Söderström Eskonniemi
99
Hellas FK
1
 
B
16.1.21
   
2
4.96
Carl Sténson
93
Hellas FK
5
 
 
19.2.21
  ISM
3
4.92
Carl af Forselles
01
Hässelby SK
4
 
A
16.1.21
   
4
4.85
Simon Thor
00
Hässelby SK
2
 
 
16.1.21
   
5
4.84
Fredrik Samuelsson
95
Hässelby SK
hep
 
 
14.2.21
 
 
Tävlingssäsongen har kört igång = långa hopp
2021-05-12 22:02

Tillsammans med Mälarhöjdens Ik anordnade vi idag en mindre längdtävling med sanktion (räknas in i Sverige statistiken)

 

Tyvärr kom våra vänner från MIK inte till start, men My Lindberg 08 och Edit Holmberg 07, hoppade grymt bra.

 

Det blåste rejält (från alla håll) så det var svårhoppat, men detta till trots visade tjejerna att de kommer att bli att räkna med under utesäsongen.  Båda tjejerna gjorde sina längsta hopp någonsin, Edit 5.14 och My 4.34. Att gå från zonhoppning till planka brukar vara svårt, och med tuffa vindar dessutom. Wow...

 

Grattis tjejer! Jättefin start på ute 2021.

Dubbla Hallrekord i Södertälje av Edit och Carl-Einar
2021-02-22 20:30

Gruppen har ett nära samarbete med Södertälje friidrott, därför arrangerade vi tillsammans en längdhoppstävling i deras jättefina hall. Jeanette skötte all administration, Helena och Jonas i Södertälje hade fixat två superfina gropar.

 
Och oj vad alla hoppade bra.
För Hellas Edit Holmberg, 07 blev det seger i damklassen. 
Carl-Einar segrade i herrklassen. Båda knep dessutom hallrekorden.
 
Inga ogiltiga hopp. Att träffa plankan i alla hopp är grymt. För Edit var det första tävlingen med planka inne och Carl-Einar har knappt tränat nån längd alls senaste året. Edit hoppar dessutom in sig som Sverigetvåa i F14 längd (efter träningskompisen Beate från Tureberg)
 
Personligt rekordgodispåsen och funktionärsfika var förstås med.
Calle Stenson och Edits mamma Anna slet hårt som grymma funktionärer. Calle var både aktiv, funktionär och coach...som det ska i friidrottsvärlden.
 
 
SM i friidrott och Hellas två Callar
2021-02-19 21:55
Uppvärmning på G
I Pandemitider har inte alla fått tävla. I vår träningsgrupp har hela tre aktiva klarat Svenska Friidrottsförbundets gränser för elit och därmed fått tillstånd. 
Så vi anmälde oss tidigt till SM i Malmö. Tyvärr var resan fram mot SM krokig. Emilia har "abonnerat" på olika sjukdomar under 2021, så vi ställde in hennes SM start. Tråkigt för innan sjukdomar var hon i grymt slag.
Carl-Einar nybliven 5 m hoppare blev sjuk veckan innan SM. Tappade formtoppsträningen. CE gjorde en fin inhoppning. Tyvärr nollade han SM. För er som tittade så blev hans stav för mjuk i sista hoppet, synd. Vi borde ha bytt till en styvare.

Stor-Calles start var inställd i måndags. Han har haft stora problem med en ömmande hälsena hela 2021 och knappt kunnat träna. I onsdags bestämde han sig för att testa ändå. Med den uppladdningen är en femteplats riktigt bra. Han hoppade i vanliga gympadojor, "små stavar" och kortare ansats än vanligt. Det var väldigt nära 510 och medalj. Tajmade inte riktigt hoppen, höjden fanns där.

Trött coach, vilar på hotellrummet för en lång resa hem i morrn.
Nästa vecka ska individuella årsplaner och planering göras inför stordåd ute 2021.

Uppvärmning idag var att leka i sanddynerna på Falsterbo Skanör. Mysigt. 

Mäkta stolt att tre av de senaste 5-meters hopparna i Stockholms är skolade i Hellas. Calle S, Carl-Einar och Calle Forsells (numera Hässelby). Kul att en så "liten klubb" kan få fram så många duktiga aktiva på samma gång.
SM dags
2021-02-13 17:55
Coach Jeanette och Calle på Finnkampen 2020, Calle slutade trea.
Snart dags för Senior SM
Den 19 feb tävlar Carl Stenson och Carl-Einar Söderström (CE) Eskonniemi på SM i Malmö.

Tyvärr är vi sjuka just nu, så förberedelserna är inte de bästa.

Calle S brukar alltid knyta ihop säcken och leverera medaljer till Hellas. Han har haft en strulande hälsena de senaste veckorna. Förra senior SM i Malmö vann Calle Guldet på 527 efter en häftig duell med Spårvägens Erik Torstensson. Killarna skiljdes först åt efter en rafflande omhoppning, där ribban höjdes och sänktes flera gånger.

Carl-Einar, grym Sverigetrea i statistiken, män stav, på finfina 5 m.
CE är helt klart en av medaljkandidaterna.

Sverigeettan Mondo, kommer med största sannolikhet inte till start. Bakom Melker Svärd Jakobsson kan allt hända. 

Kampen om medaljerna är helt öppen.
Kommer att bli väldigt spännande, så häng med och heja på oss.

Nu måste vi först se till att snabbt bli friska.
(Jeanette är inte sjuk)

Häng med oss
Klockan 17.30 fredag den 19 feb
Det sänds på friidrottskanalen

Här finns all info
https://ism2021malmo.se/Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 11/05 08:12 
Hem, 13/04 13:41 
Hem, 09/02 08:44 
Hem, 17/01 10:05 
 
WEBSHOP
Samarbetspartners