SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
Jeanette
Träning ska vara kul!

Hej,

I "Jeanettes" grupp tränar ett gäng glada aktiva främst inriktade mot hopp.
Åldern varierar från födda 06 till senior.
I gruppen finns aktiva som inte tävlar tillsammans med mycket framgångsrika landslagsdeltagare och SM medaljörer. En supermix!
 
TRÄNARE
Jeanette Sténson Hallgren
Har gått friidrottens samtliga utbildningar och har dessutom en universitetsutbildning i friidrott samt satt under "lupp" av det brittiska friidrottsförbundet (är godkänd tränare i Storbritannien). Jeanette har varit tränare i över 20 år och har många landslagsuppdrag.
Håller tränarutbildningar och föreläser i träningslära och grenteknik. Bland uppdragsgivare finns Svenska friidrottsförbundet  och Gotland-Stockholms förbund. 2023 är Jeanette även ansvarig för Gotland-Stockholms lag till Svealands Riksmästerskap för födda 2009 och 2010.
 
Carl Sténson
Hjälper till när Jeanette är bortrest. Han har flera SM guld i stav, trea på Finnkampen för seniorer i stav 2020, deltagit på Lag EM två gånger och många juniormästerskap. Är även en duktig mångkampare.
 
TIDER
Träningar olika dagar men ca 8 pass per vecka, de yngre har färre pass.
Olika träningstider och platser för att anpassa optimalt mot tävlingar m m.
Dessa mailas ut veckovis.
 
KONTAKT
jeanette@marknadskompetens.se
 
PRESENTATION av HELLASAKTIVA
Att grupper gillar hopp råder ingen tvivel om. 
Just nu i Stockholmssstatistiken toppar tre killar som är skolade i gruppen. Två är kvar en har bytt klubb för att satsa på 10-kamp.
 
Carl Sténson, 93
Klubbens mest rutinerade aktive, flera SM guld i stav, deltagit på Lag EM vid flera tillfällen och närmast abonnerat på en plats i Finnkampen/Nordenkampen i stav de senste åren. Vad ni kanske inte vet är att han även har många USM och JSM medaljer i mångkamp och längdhopp. Personbästa i stav 531. Tyvärr haft hälseneproblem under 2021. Hans svit på 11 år i rad över 5 m i stav bryts nu.
 
Carl-EInar Söderström Eskonniemi, 99
Topp i Stockholmsstatistiken i stavhopp, en meriterad kille med medaljer på JSM i både stav, längd och sprintdistanser. Även han har flera medaljer i Mångkamp. Personbästa stav 5m. Hoppade Finnkampen för seniorer i år och vann ett brons i stav på JSM ute.
 
Weijun Wang, 06
Weijun är gruppens yngsta deltagare. Under 2023 kommer han att satsa mest mot sprint och kula/diskus. Än så länge så ung så någon specialisering har inte gjorts. Inomhus har Weijun persat i nästan alla kultävlingar han varit med på. Han får värdefulla träningstips av Jesper Arninge, en av Sveriges absolut bästa (och roligaste) kulstötare.
 
Emilia Sjöstrand, 02
Klubbens stora kvinnliga hopptalang, med personbästa i tresteg på 13.98 och 648 i längd. Hon närmar sig svenska rekordet i tresteg. Emilia är grundskolad i Tyresö av Lars Lappalainen och i AIK av Ricky NIlsson. När  Emilia valde att satsa mer mot längd och tresteg föll valet på Hellashopparna. Emilia har tagit flera JSM och USM medaljer i både längd och tresteg. JSM  brons ute 2021 i tresteg. Just nu tränar och bor Emilia i USA där hon utvecklats enormt mycket.
 
Sofie Tholander, 93
Sofie har nyligen "persat" i alla sprinttester, vem vet kanske tävlar hon något under inne 2023.
 
Olle Billgren, 04
Har kommit tillbaks till vårt glada stavgång. 
 
Lucas Grönborg, 94
Lucas satsar mer mot långlopp spring under 2022 bland annat Lidingöloppet.
 
 
INTERNATIONELLA gäster tävlande för Hellas
Jeanette har alltid varit öppen att ta emot aktiva från andra länder, "skulle nån av mina aktiva åka till annat land och önska träna vill jag att de ska få möjlighet, därför tar vi alltid emot om plats och förutsättningar finns". 
 
Just nu har vi två superhärliga killar i Andreas och Jitse, nedan följer en kort presentation av dom. 
 
Andreas Chrysanthou, 97 från Cypern
Anderas är fränmst tresteghoppare med ett personbästa på 15.36 (borde vara mycket längre). Han hade problem med en baksida när han kom. Vi har  jobbat på att stärka den och snart är han tillbaks på arenan för att hoppa långt. Vi har även hoppat en del längdhopp. Andreas är från och med den 25 maj klar att tävla för Hellas.  Andreas "persade" i längdhopp under ute 2022. 7,10 (med mersmak) lyder det nya PBt. Under hösten har vi  ändrat från Hitchkick till riktig springstil. Inomhus 2023 hoppade han över 7m.
 
Jitse van der Esch, 00 Nederländerna 
Jitse kom till Sverige som 10-kampare. I första hand har vi jobbat på hoppgrenarna, där han har många värdefulla poäng att hämta. Under 2023 vill Jitse utveckla sitt stavhoppare.
 
Tresteg tresteg och åter tresteg
2023-03-12 15:10

 

Emilia Sjöstrand närmar sig SVENSK SENIORREKORD

Emilia Sjöstrand, 02, numera tvåa genom tiderna i kvinnligt tresteg i Sverige med resultatet 13.98. Svenska rekordet närmar sig. Hon tävlar för Hellas. Pluggar i USA på San Jose University. Emilia måste ha både grymma tränare, träningsmöjligheter och team runt sig.

Stort grattis, men du är saknad av oss här hemma i snö och ruskväder.

 

Hellas har/har haft fler duktiga trestegshopparen de senaste åren. Carl af Forselles, 01, som 18- åring, år 2019, knep han silver med 15.46 på ungdoms EM. Hans PB är 15.55 från samma år. 

Numera Hässelby SK men tränade i gruppen fram till 2020.

 

Andreas Chrysanthou, 97 med PB 15.36, tävlar idag för Hellas och gruppen, kommer från Cypern. Här har det jobbats med snabbhet och utveckling av längdtekniken. Vilket vi hoppas ska ge ännu längre hopp till sommaren. Han har satt PB både ute och inne i längdhopp det senaste året. 

 

Tom Emfel, 06, tränar i ungdomsgruppen med Daniel. Radat upp hopp över 12m. 

 

Bilge Kaya, knep ett brons nu senast på JSM i K22 klassen inne. PB på 11.25 från 2018. Finns mycket hopp i den tjejen, tror inte hon varken hoppat eller tränat så mycket tresteg än. Tränar numera med Dejan M.

 

Emilia i NCAA indoor Championships finaler
2023-03-11 10:19

I år har fyra svenskar kvalificerat sig till NCAA finalerna.

Bland dessa Emilia Sjöstrand i både längd och tresteg.

Längdhoppet blev 6.27 och en finfin 11:e plats, tänk då att enbart ett fåtal av alla i USA får vara med på denna tävling.

 

Idag blir det tresteg. Emilias bästa gren.

Hon möter tufft motstånd i bland annat av längdsegrarinnan Jasmine Moore som hoppat 14.44.

Alltså betydligt längre än vårt svenska rekord  som Karolina kluft har på 14.29.

Emilias PB är 13.71, än så länge men hon har långa längder i sig. I startfältet har hon sjätte bästa PB.

 

Jeanette

SM, DM och fantastiska Emilia i USA
2023-02-25 15:34

Emilia,  nytt personbästa i längd på 648. Det gör att hon nu även klarat kvalgränsen i längdhopp till Junior EM i sommar. Tidigare klarad gräns i tresteg är också klarad, dessutom flera gånger.  I tresteg har hon hitintills hoppat 13.37. Båda är förstas nya klubbrekord i Hellas.

Emilia säger själv att hon blivit mycket snabbare. Hon har även fått mer kontinuitet i sin träning.

Ska bli kul med ytterligare en Hellasdeltagare på EM i sommar.

 

Sist vi hade en deltagare på ett EM var Carl af Forselles i tresteg och Calle Stenson i stav. Killarna har precis som Emilia plockat flera av klubbens klubbrekord för seniorer

Så nu håller vi tummarna för att hon blir uttagen.

 

Calle, visade på SM i Karlstad att han snart kan vara  tillbaks i samma goda stavform. Att han skulle kunna hoppa med spikskor och på full ansats var inget vi i början av säsongen kunde räkna med. På ett SM är taktik viktigt, därför sparade Calle hopp för att kunna nå högre höjder. Denna gång funkade det inte fullt ut.

 

Carl-Einar,  blandade sin SM-hoppning. Vissa riktigt bra hopp med några mer stressiga hopp. 

 

Samtidigt som SM gick i Malmö tävlade Weijun på DM i Sätra Friidrottshall. Nytt personbästa i kula igen. Weijun har under en period satsat och tränar mer kula. Och det lönar sig personbästa i alla tävlingar han gjort.

 

Värdefull vila

Just nu har gruppen en välförtjänt vila efter en kort men intensiv inomhussäsong. Söndag 5 mars kör vi igång igen. 

 

Jeanette jobbar för fullt med gängets individuella planeringar inför utesäsongen. Där jakten mot nya personbästan och ännu mer friidrottsglädje och gemenskap är viktiga delar.  Samtidigt har hon tackat ja att vara projektledare och ansvarig för Gotland-Stockholms friidrottsförbunds 8 olika lag inför Svealands riksmästerskap i friidrott. Äntligen, på försök, har distriktet delats i två, med lag Öst ( där Hellas tillhör)  och lag Väst. Det innebär att fler för chansen att ta på sig stadslagets tröja. 

 

Ett viktigt och roligt med jättestort uppdrag.

 

Nu kör vi inför ute 2023.

 

 

 

 

 

 

Hammarbyspelen och Emilia återigen långt i USA
2023-02-13 10:30

En stor eloge till Hammarby och upplägget med pooler istället för ålder. Pooler efter det årsbästa eller ingångshöjd i stav/höjd den aktive önskar.

 

För vårt gäng var det både toppar och dalar

Kul att Calle S är back on track och hoppade enkelt över 482 i gympadojor och kortare ansats än brukligt. Valde sen att hoppa på 502 för att testa både längre och styvare stavar inför SM kommande helg. Tvåa bland cirka 30 startande är helt OK.

 

Andreas vann tresteget säkert, utan någon direkt fullträff. Fick ont i en hälsena som hämmade hoppningen. I tresteg är varje fotisättning cirka 15 ggr din egen kroppsvikt så det sliter rejält. Vilket han fick känna av under söndagens längdhopp, som vi bröt. Blev för kort åtrhämtning mellan.

 

Jitse, hoppade även han stav. Det börjar hända lite i tekniken nu. Så snart flyger även han över 4m.

 

Carl-Einar kom till A-poolens stavhopp på fredagkvällen helt slut efter en jobbig arbetsdag. Han fick lita hårt i varje ansats. Så tyvärr blve det tre kryss denna kväll. Vi tränade ett kort pass under söndagen som var ett av de bästa han gjort. SM here we come.

 

Weijun, nytt personbästa igen i kula (11.89). 12m närmare sig. För att citera en kasttränare på plats, "vilken kastarm, vilken explosivitet med lite mer teknik så ojojoj". Han kliver upp några pinnhål i P17 Sverigestatistik. 

Alla resultat

 

13.26 av Emilia i USA
I USA fortsätter Emilia att rad upp fina trestegshopp över 13m. Denna helg mätte det längsta 13.26. Med det resultatet slutande hon på sjätte plats.

Alla resultat (svenskar markerade i annan färg)

 

Raka Spåret
2023-02-06 08:10

 

 

Andreas Chrysanthou nytt PB inne i längdhopp med mersmak. Första tävlingen och 7.04 bådar gott av en trestegshoppare. Äntligen har hans skor i tresteg kommit till rätta, knappt tränat tresteg alls och ändå ett väldigt långt övertrampshopp (en bra bit över 15m). Nu blev det längsta strax över 14m. För Andreas var största bedriften att han orkade 10 tävlingshopp och flera inhopp i både längd och tresteg inom loppet av 2 timmar, wow...det hade han inte gjort för ett år sedan. Seger män tresteg och trea i längdhoppet. Andreas bevisar att slit lönar sig,  Än så länge sitter inte den nya längdtekniken fullt ut. Vi har bytt från Hitchkick till Springstil.

 

Carl-Einar slutar fyra i herrarnas stavhopp och är den enda aktiva jag känner som smällt en ribba i luften. Men är man så högt över ribban kan allt hända! Jitse hoppade 3.73.

 

Andreas trestegshopp

Länken ovan är ett Andreas övertrampshopp, enligt legenden Mattias Sunneborn övertramp med 1 mm. 

 

Tack Calle S som agerade stavcoach när stav, längd och tresteg i stort sätt gick samtidigt.

 

Kul att se övriga Hellas aktiva Bilge Kaya hoppa längd och springa 60m, Lovisa Keil på 60m, Tom Emfel i tresteg (PB) och Max Myrin på 400m.

 

Alla resultat

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
WEBSHOP
Samarbetspartners