Årsmöte 15 mars
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
Jeanette
Träning ska vara kul!

Hej,

I "Jeanettes" grupp tränar ett gäng glada aktiva främst inriktade mot hopp.
Åldern varierar från födda 07 till senior.
I gruppen finns aktiva som inte tävlar tillsammans med mycket framgångsrika landslagsdeltagare och SM medaljörer. En supermix!
 
TRÄNARE
Jeanette Sténson Hallgren
Har gått friidrottens samtliga utbildningar och har dessutom en universitetsutbildning i friidrott samt satt under "lupp" av det brittiska friidrottsförbundet (är godkänd tränare i Storbritannien). Jeanette har varit tränare i över 20 år och har många landslagsuppdrag.
Håller tränarutbildningar och föreläser i träningslära och grenteknik. Senaste uppdragsgivare Svenska friidrottsförbundet  om hoppkoordination.
 
Carl Sténson
Hjälper till när Jeanette är bortrest. Han har flera SM guld i stav, trea på Finnkampen för seniorer i stav 2020, deltagit på Lag EM två gånger och många juniormästerskap. Är även en duktig mångkampare.
 
TIDER
Träningar olika dagar men ca 8 pass per vecka, de yngre har färre pass.
Olika träningstider och platser för att anpassa optimalt mot tävlingar m m.
Dessa mailas ut veckovis.
 
KONTAKT
jeanette@marknadskompetens.se
 
PRESENTATION av HELLASAKTIVA
Att grupper gillar hopp råder ingen tvivel om. 
Just nu i Stockholmssstatistiken toppar tre killar som är skolade i gruppen. Två är kvar en har bytt klubb för att satsa på 10-kamp.
 
Carl Sténson
Klubbens mest rutinerade aktive, flera SM guld i stav, deltagit på Lag EM vid flera tillfällen och närmast abbonerat på en plats i Finnkampen/Nordenkampen i stav de senste åren. Vad ni kanske inte vet är att han även har många USM och JSM medaljer i mångkamp och längdhopp. Personbästa i stav 531. Tyvärr haft hälseneproblem under 2021. Hans svit på 11 år i rad över 5 m i stav bryts nu.
 
Carl-EInar Söderström Eskonniemi
Topp i Stockholmsstatistiken i stavhopp, en meriterad kille med medaljer på JSM i både stav, längd och sprintdistanser. Även han har flera medaljer i Mångkamp. Personbästa stav 5m. Hoppade Finnkampen för seniorer i år och vann ett brons i stav på JSM ute.
 
Emilia Sjöstrand
Klubbens stora kvinnliga hopptalang, med personbästa i tresteg på en bit över 12m, 5.65 i längd (siktar på 6m). Emilia kom till Hellsa för snart ett år sedan. Hon är grundkolad i Tyresö av Lars Lappalainen och i AIK av Ricky NIlsson. Nu har Emilia valt att satsa mer mot längd och tresteg och då föll valet på Hellashopparna. Emilia har tagit flera JSM och USM medaljer i både längd och tresteg. JSM  brons ute 2021 i tresteg.
 
Bra säsongspremiär av Carl-Einar
2022-01-06 19:22

Surbullespelen 2022 blev inte vad det brukar vara 

Hellas har under många år hyrt buss och med en stor trupp. I år saknades barnen från alla klubbar. Corona restriktioner med 10 kvadratmeter per person gör att det är begränsningar på många tävlingar. 

Enbart klasser från 17 år och äldre fick tävla.

 

Carl-Einar Söderström Eskonniemi gjorde en kanontävling i männens stavhopp. Vi har "tragglat" med rytm och stavfällning i ansatserna. Nu satt det....Tog 451, 461, 471, 481 i första stavhoppet.

491, kom för nära, för långt ut och sen perfekt! 

Perfekt i stavhopp betyder ofta för mjuk stav, för mjuk stav betyder ofta ingen kick från staven och du bara åker. Och så blev det. Kanske borde vi bytit stav på 491, det får vi göra nästa helg i Örebro.

 

Nöjd adept, nöjd coach!

Personbästat 5 m ligger pyrt till med den här säsongsöppningen.

 

Nu kör vi!

 

 

 

 

 

 

Carl-Einar (CE) totaltvåa i Svenska Stavtouren 2021
2021-12-30 16:50

Fick precis uträkningen av poäng från Svenska stavtouren, gällande 2021.

CE hade en så grym inomhussäsong, där han samlade så mycket poäng att det räckte att bli totaltvå efter Ullevis Robin Jakobsson.

 

Stavtouren samlar Sveriges främsta stavhoppare till olika tävlingar runt om i Sverige, där stavhoppsfamiljen möts och tävlar under bra förutsättningar. På "vanliga" tävlingar behöver de främsta ofta vänta ett par timmar efter inhopp tills de får börja hoppa. Inomhus brukar det funka hyfsat bra, men utomhus är det svårare. De kan "hoppa in i", dvs göra uppvärmningshopp i sol och medvind, när tävlingen väl börjar kan vädret ha slagit om till hällregn och motvind.

 

Vi kan också glädjas åt att Calle Sténson är igång och hoppar igen, efter en tids hälseneproblem.

Dock med kort ansats. 

 

Första tävling blir Surbullespelen i Norrköping redan nästan vecka (6e jan). 

 

 

Robin Jacobsson 4   3 3     5 5
Carl Einar Söderström 3 5   2 0,5     2,5
Jonas Asplund 5 3 4,5          
Carl Af Forselles   4   5     2  
Magnus Herstedt         5   3  
Willams Asker   2 0,75   4      
Tom Johansson           4   2,5
Rasmus Carlsson       4 2      
Micael Fagö     0,75     5    
Marcus Nilsson     4,5          
Dennis Bergetoft         3   1  
Simon Thor             4  
Viktor Rahm               4
Linus Jönsson 2   0,75         1
Harald Gemmel           3    
Teodor Borgius           2    
Jonathan Håkansson       1        
Oliver Nilsson           1    
Emil Carlsson     0,75          
Fredrik Samuelsson         0,5      

 

Emilia Lycka till i USA vi kommer att sakna dig
2021-12-28 16:20

Den 2 januari reser Emilia till USA för att träna och studera. Hon har fått ett välförtjänt Scholarship.

 

Planen är att hon kommer hem igen i slutet av maj och är hemma och tränar, tävlar över sommaren i Sverige. Sen får vi se om det blir värmen i USA igen.

 

Det har varit ett fantastiskt år i vårt härliga träningsgäng. Socialt, humör, tuffa träningar, tävlingar, pingis, grillning, gemensamma middagar, Lucas julklappsutdelning och mycket skratt. Emilia är en av våra glädjespridare som vi kommer att sakna mycket, även om det bara är för 5 månader nu.

 

Veckans träningar har inneburit tester,  teknikträning varvat med både glädje och lite tårar.

Jag kommer att rapportera hur det går. Emilia börjar tävla för sin skola redan i början av januari. 

 

Några ord som sammanfattar Emilia:

Tuff, alltid glad, supersocial, omtänksam och en grym hopptalang! 

 

Stort lycka till Emilia, ha kul och varmt välkommen hem.

Och stort grattis till din nya skola som nu får "låna" vår glädjespridare.

 

Coach Jeanette och hela hoppteamet

 

 

 

 

Emilia och Carl-Einar har startat säsongen
2021-12-07 09:31

Sista helgen i november åkte vi till Örebro som ett avbrott i höstens tuffa uppbyggnadsträning.

 

Både Emilia och Carl-Einar (CE) är långt ifrån tävlingsklara för inne 2022. Korta ansatser och inte den fart som kommer senare.

 

Ändå fina resultat, båda knep silver. Och presterade på den nivå som förväntas i dagsläget. Eftersom kvinnor tresteg och män höjd i stort sätt alltid går samtidigt var Calle S med som coach. Han får vänta med tävlingsstart. Hälsenan spökar fortfarande.

 

Alla resultat finns här

 https://webathletics.se/resultlist/190

 

Gruppen har valt att inte starta på Luciaspelen i helgen. 

Många brister i renoveringen av Sätra friidrottshall gör det direkt farligt att både springa på rundbanorna och hoppa stav.

 

Istället kör vi en  längd- och trestegstävling i Södertälje på fredagskvällen. Jeanette arrangerar tillsammans med Helena från Södertälje. Väldigt kul med samarbeten över klubbgränser. Våra internationella gäster, Andreas och Jitse, kan också deltaga då. 

Info kommer efter tävlingen.

 

Rapport från Svenska fris träningshelg i hopp
2021-11-08 08:22

Karlstad är orten och  Svenska friidrottsförbundets satsning i hopp.

 

Mycket skratt (i synnerhet från Jeanette och Micaela Meijer som vanligt!!!), roliga stavövningar, analyser, gymnastik, god mat och många "gamla" friidrottsstjärnor på plats. 

 

Härligt glada, busiga Kajsa Bergqvist presenterade sig som vår nya förbundskapten. Hon kommer att bli bra (även om Karin T kommer att vara enormt saknad av mig). Skönt att se Calle kunna köra igen (iallafall lite, men bara med balans och kontroll).

 

På programmet fanns också punkter som "Att hantera media". Intressant. Personligen är jag, som journalist, van att stå på båda sidor, men det är inte våra elitfriidrottare. Tänk på att jobba "med media, inte mot media" var det viktigaste budskapet. 

 

Vi fick också en gedigen genomgång av de nya rankingsystemen för att kvala till mästerskap. Det gäller att välja rätt tävlingar för mest poäng och att vinna dessa. Det gäller enbart på seniornivå och tur är det.

 

I övrigt kolla in Hellas Facebook för filmer och bilder på Hellas-Callarna. Jättekul att Svenska fri valt att satsa på båda våra Callar. För Carl-Einar Söderström Eskonniemi var det första gången (varit med i längd tidigare) för stor-Calle och undertecknad som tränare har vi hängt med de senaste 10-11 åren. En spännande resa där vi sett både Micaela Meyer och Angelica Bengtsson utvecklas till dagens stjärnor. Mondo var bara en liten grabb då , som ibland hängde med brorsan Andreas på tävlingar. Tyvärr har Angelica valt att lägga skorna på hyllan (iallafall för ett tag).

 

Nu kör vi...

Jeanette

Kommande aktiviteter
Träning, Övrigt, 28/01 18:00
Träning, Övrigt, 29/01 18:00
Träning, Övrigt, 30/01 11:00
Träning, Övrigt, 31/01 18:00
Nyheter från föreningen
 
WEBSHOP
Samarbetspartners