Sommarläger
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
Jeanette
Träning ska vara kul!

Hej,

I "Jeanettes" grupp tränar ett gäng glada aktiva främst inriktade mot hopp.
I gruppen finns aktiva som inte tävlar tillsammans med mycket framgångsrika landslagsdeltagare och SM medaljörer. En supermix!
 
TRÄNARE
Jeanette Sténson Hallgren
Har gått friidrottens samtliga utbildningar och har dessutom en universitetsutbildning i friidrott samt satt under "lupp" av det brittiska friidrottsförbundet (är godkänd tränare i Storbritannien). Jeanette har varit tränare i över 20 år och har många landslagsuppdrag.
Håller tränarutbildningar och föreläser i träningslära och grenteknik. Bland uppdragsgivare finns Svenska friidrottsförbundet  och Gotland-Stockholms förbund. 2023 är Jeanette även ansvarig för Gotland-Stockholms lag till Svealands Riksmästerskap för födda 2009 och 2010.
 
Carl Sténson
Hjälper till när Jeanette är bortrest. Han har flera SM guld i stav, trea på Finnkampen för seniorer i stav 2020, deltagit på Lag EM två gånger och många juniormästerskap. Är även en duktig mångkampare.
 
TIDER
Träningar olika dagar men ca 8 pass per vecka, de yngre har färre pass.
Olika träningstider och platser för att anpassa optimalt mot tävlingar m m.
Dessa mailas ut veckovis.
 
KONTAKT
jeanette@marknadskompetens.se
 
PRESENTATION av HELLASAKTIVA
Att grupper gillar hopp råder ingen tvivel om. 
Just nu i Stockholmssstatistiken toppar tre killar som är skolade i gruppen. Två är kvar en har bytt klubb för att satsa på 10-kamp.
 
Carl Sténson, 93
Klubbens mest rutinerade aktive, flera SM guld i stav, deltagit på Lag EM vid flera tillfällen och närmast abonnerat på en plats i Finnkampen/Nordenkampen i stav de senste åren. Vad ni kanske inte vet är att han även har många USM och JSM medaljer i mångkamp och längdhopp. Personbästa i stav 531. Tyvärr haft hälseneproblem under 2021. Hans svit på 11 år i rad över 5 m i stav bryts nu.
 
Carl-EInar Söderström Eskonniemi, 99
Topp i Stockholmsstatistiken i stavhopp, en meriterad kille med medaljer på JSM i både stav, längd och sprintdistanser. Även han har flera medaljer i Mångkamp. Personbästa stav 5m. Hoppade Finnkampen för seniorer i år och vann ett brons i stav på JSM ute.
 
Emilia Sjöstrand, 02
Klubbens stora kvinnliga hopptalang, med personbästa i tresteg på 13.98 och 648 i längd. Hon närmar sig svenska rekordet i tresteg. Emilia är grundskolad i Tyresö av Lars Lappalainen och i AIK av Ricky NIlsson. När  Emilia valde att satsa mer mot längd och tresteg föll valet på Hellashopparna. Emilia har tagit flera JSM och USM medaljer i både längd och tresteg. JSM  brons ute 2021 i tresteg. Just nu tränar och bor Emilia i USA där hon utvecklats enormt mycket.
 
Sofie Tholander, 93
Sofie har nyligen "persat" i alla sprinttester, vem vet kanske tävlar hon något under inne 2023.
 
Olle Billgren, 04
Pluggar just nu på folkhögskola i Avesta, så spikskorna vilar på en hylla. 
 
Lucas Grönborg, 94
Lucas satsar mer mot långlopp spring under 2022 bland annat Lidingöloppet.
 
 
Jitse van der Esch, 00 Nederländerna 
Jitse kom till Sverige som 10-kampare och för att plugga Sports Management på KTH. I första hand har vi jobbat på hoppgrenarna, där han har många värdefulla poäng att hämta. Efter avslutade studier är han fast besluten att stanna kvar i Sverige och bli svensk. Jitse läser just nu svenska och har startat upp eget företag här i Sverige. 
 
 
INTERNATIONELLA gäster tävlande för Hellas
Jeanette har alltid varit öppen att ta emot aktiva från andra länder, "skulle nån av mina aktiva åka till annat land och önska träna vill jag att de ska få möjlighet, därför tar vi alltid emot om plats och förutsättningar finns". 
 
Andreas Chrysanthou, 97 från Cypern
Anderas är fränmst tresteghoppare med ett personbästa på 15.36 (borde vara mycket längre). Han hade problem med en baksida när han kom. Vi har  jobbat på att stärka den och snart är han tillbaks på arenan för att hoppa långt. Vi har även hoppat en del längdhopp. Andreas "persade" i längdhopp under ute 2022. 7,10 (med mersmak) lyder det nya PBt. Under hösten har vi  ändrat från Hitchkick till riktig springstil. Inomhus 2023 hoppade han över 7m. Tyvärr har Andreas inte fått något jobb i Sverige, så han är tillbaks på Cypern. Vi hoppas förstås att han kommer tillbaks till oss i Sverige.
 
Tävlingsdags
2024-05-13 07:04

I USA kör Emilia för fullt och bra går det. Så härligt att följa hennes framfart. Det ger tändvätska och inspiration till oss Hellener här hemma!

 

Skönt att äntligen kunna träna ute. För gänget är det många olika arenor som besöks, inte möjligt att hoppa stav ute på Sätra än. Så vi varit på Danderyds gymnasiums IP för stavhoppning Calle S har kört sprint på Tibblevallen i Täby, Carl-Einar på Björknäs IP. Så det blir en del restid, men vad gör det!

 

Nu till helgen, söndag, gör Hellas Stav-Callar utomhuspremiär under Danderydsspelen.

 

Vårt övriga tävlingsprogram fram till SM är:

26 maj, Åby, Göteborg första deltävling ute i Svenska stavtouren.

Efter inne ligger Calle S på en finfin delad andraplats.

https://www.stavhoppstour.se/

1 juni eller 31 maj, Täby Street meet, andra deltävling Stavtouren och Sveriges största street meet I stav i samarbete med Bauhausgalan. 

6 juni, Skararacet, tredje deltävlingen i Stavhoppstouren

15 juni, Sayo, Sollentuna 

18 juni Stavettan, Huddinge elittävling för män och kvinnor 

28-29 juni SM i Uddevalla (kval och final)

Sen blir det ett par veckors välförtjänt vila, då coach planerar för hösten. Första gången vi fått friidrottsvila under sommaren. 

 

Tyvärr har det varit svårt att hitta jobb för våra duktiga gäster Andreas från Cypern och Jitse från Nederländerna. Så är tillbaka i sina hemländer (Jitse flyttar inom kort). Såklart hoppas vi få tillbaks dom.

 

Nu kör vi! Och hoppas få se många Hellas på tävlingsbanorna under sommaren.

 

Jeanette

Calle Silver distriktsmästerskap för seniorer
2024-02-09 21:47

 Under Senior DM/Hammarbyspelen inomhus, fredag den 9 feb inne DM Calle S ett välförtjänt silver. Sista tävlingen innan SM i Karlstad nästa helg. 

 

Alla resultat

https://www.easyrecord.se/live?CVvETT

 

 

Calle silver i svenska stavtouren deltävling 1
2024-01-21 11:46

Täby vinterspel lördag 20 jan

Under Täby vinterspel genomfördes den första deltävling i Svenska stavtouren 2024, Hellas Calle S fixade enkelt en silverplats och fina poäng inför 2024 års tour. Kul också med andra tävlingen på full ansats (16 steg) sen 2020. Än så länge låg fattning på staven och mjuka stavar, men Calle blir mer och mer trygg för varje tävling och radat upp pallplatser i sin comeback. Men den största vinsten är att han äntligen är helt skadefri efter lång rehab och tålamod.

Carl-Einar kämpade med sina ansatser, när de väl stämde blev staven för mjuk och då åker man inte uppåt utan bara framåt. Så tyvärr tre kryss denna gång. 

 

I helgen ISM tränar vi, med två tävlingar, lördag i Uppsala, Mondo Indoor med nästan 40 manliga hoppare och söndag i Huddinge, Scandic indoor. På SM är det kval på fredag och final på lördagen, bra att träna på maxprestation två dagar i följd.

 

Resultat Täby Vinterspel

https://www.easyrecord.se/result?2HIfjj

 

Information om stavtouren 

https://www.stavhoppstour.se/

 

Örebro InDoor Games 13 January 2024
2024-01-14 19:15

Äntligen är Calle S ute på full ansats i stavhoppandet.

Första tävlingen sen 2020 på 16 steg.

Lite ovant och otajmat, men hälsenan höll.

Idag blev det en bronsplacering i det stora startfältet på närmare 20 man. Calle har än så länge ett silver, ett guld och en bronspeng under säsongen. 

Nu blir nästa sikte 5m igen.

Carl-Einar hade en fin inhoppning men tyvärr blev det tre X på tävlingen. Även han har radat upp fina placeringar med brons och silver 

 

Örebro var i övrigt en välarrangerad tävling, som det ska vara! Killarna behövde inte vänta 3-4 timmar från inhoppning till första tävlingshoppet.

 

Nästa helg blir det hoppning på hemmaplan i Sätra friidrottshall. 

 

Alla resultat

https://webathletics.se/resultlist/418

 

 

Guld och Silver och en stor portion tålamod
2024-01-07 08:30
Calle S värmer sig i hallen

2xHellasCalle och en tränar-Jeanette drog på Surbulle Indoors i Norrköping.

 

Kyla i hallen, låååånnnngg väntetid från inhoppning till tävling gjorde att de riktigt höga hoppen uteblev (tyvärr). 

Vi får glädja oss med årsbästan och dubbelseger i det enormt stora startfältet.

 

Vid 14 tiden började grabbarna värma upp och strax före 19 gjorde de sina första tävlingshopp. Inte optimalt i en svinkall hall, där täckjacka, mössa och vantar var på under väntan. Närmare 20 man tar tid att tävlingshoppa.

Våra killar visade på stort fokus.

 

Calles S vann. Hoppade nästan som på fornstora dar.

Carl-Einars nya teknik börjar sitta.

Efter att Calle vunnit la han upp ribban på 485 för att ha enbart en höjd upp till 5 m. 

 

Dagens tävling blev träning på att hålla sig varm länge och att hålla fokus och humöret uppe. Och där får killarna också högsta poäng.

 

Nu hoppas vi på kortare väntetid nästa helg i Örebro. 

 

Alla resultat

https://webathletics.se/live/20452

 
WEBSHOP
Samarbetspartners