SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
Jeanette
Träning ska vara kul!

Hej,

I "Jeanettes" grupp tränar ett gäng glada aktiva främst inriktade mot hopp.
Åldern varierar från födda 07 till senior.
I gruppen finns aktiva som inte tävlar tillsammans med mycket framgångsrika landslagsdeltagare och SM medaljörer. En supermix!
 
TRÄNARE
Jeanette Sténson Hallgren
Har gått friidrottens samtliga utbildningar och har dessutom en universitetsutbildning i friidrott samt satt under "lupp" av det brittiska friidrottsförbundet (är godkänd tränare i Storbritannien). Jeanette har varit tränare i över 20 år och har många landslagsuppdrag.
Håller tränarutbildningar och föreläser i träningslära och grenteknik. Senaste uppdragsgivare Svenska friidrottsförbundet  om hoppkoordination.
 
Carl Sténson
Hjälper till när Jeanette är bortrest. Han har flera SM guld i stav, trea på Finnkampen för seniorer i stav 2020, deltagit på Lag EM två gånger och många juniormästerskap. Är även en duktig mångkampare.
 
TIDER
Träningar olika dagar men ca 8 pass per vecka, de yngre har färre pass.
Olika träningstider och platser för att anpassa optimalt mot tävlingar m m.
Dessa mailas ut veckovis.
 
KONTAKT
jeanette@marknadskompetens.se
 
PRESENTATION av HELLASAKTIVA
Att grupper gillar hopp råder ingen tvivel om. 
Just nu i Stockholmssstatistiken toppar tre killar som är skolade i gruppen. Två är kvar en har bytt klubb för att satsa på 10-kamp.
 
Carl Sténson
Klubbens mest rutinerade aktive, flera SM guld i stav, deltagit på Lag EM vid flera tillfällen och närmast abbonerat på en plats i Finnkampen/Nordenkampen i stav de senste åren. Vad ni kanske inte vet är att han även har många USM och JSM medaljer i mångkamp och längdhopp. Personbästa i stav 531. Tyvärr haft hälseneproblem under 2021. Hans svit på 11 år i rad över 5 m i stav bryts nu.
 
Carl-EInar Söderström Eskonniemi
Topp i Stockholmsstatistiken i stavhopp, en meriterad kille med medaljer på JSM i både stav, längd och sprintdistanser. Även han har flera medaljer i Mångkamp. Personbästa stav 5m. Hoppade Finnkampen för seniorer i år och vann ett brons i stav på JSM ute.
 
Emilia Sjöstrand
Klubbens stora kvinnliga hopptalang, med personbästa i tresteg på 13,19m, 5.65 i längd (siktar på 6m). Emilia k är grundkolad i Tyresö av Lars Lappalainen och i AIK av Ricky NIlsson. Nu har Emilia valt att satsa mer mot längd och tresteg och då föll valet på Hellashopparna. Emilia har tagit flera JSM och USM medaljer i både längd och tresteg. JSM  brons ute 2021 i tresteg.
 
I GRUPPEN finns också
Sofie Tholander, 93, Lucas Grönborg, 94.
Lucas satsar mer mot långlopp och har gjort sitt första Tough Viking.
 
INTERNATIONELLA gäster
Jeanette har alltid varit öppen att ta emot aktiva från andra länder, "skulle nån av mina aktiva åka till annat land och önska träna vill jag att de ska få möjlighet, därför tar vi alltid emot om plats och förutsättningar finns". 
 
Just nu har vi två superhärliga killar i Andreas och Jitse, nedan följer en kort presentation av dom.
 
Andreas Chrysanthou, 97 från Cypern
Anderas är fränmst tresteghoppare med ett personbästa på 15.36 (borde vara mycket längre). Han hade poblem med en baksida när han kom. Vi har  jobbat på att stärka den och snart är han tillbaks på arenan för att hoppa långt. Vi har även hoppat en del längdhopp. Andreas är från och med den 25 maj klar att tävla för Hellas. 
 
Jitse van der Esch, 00 Nederläderna
Jitse kom till Sverige som 10-kampare. I första hand har vi jobbat på hoppgrenarna, där han har många värdefulla poäng att hämta. Jitse är klar för att tävla för Hellas.
 
Calle fortsätter segertåget och Emilia i NCAA final
2022-05-27 09:31

Stavhopp på SM arenan i Norrköping

Calle Sténson, 93 fortsätter segeråget i sin comeback efter hälseneproblemen. I hällregn, stark vind med små stavar och lågt grepp vinner han stavhoppet i Norrköping på ett bertyggande sätt.

Att hoppa i regn och blåser kräver rutin. Dagens resultat blev 472. Ribban höjdes sen upp till 486, två "hängningar" och ett bra sista försök där staven blev på tok för mjuk. Carl-Einar Söderström Eskonnieimi, 99 slutade trea i det stora startfärltet med 24 föranmälda hoppare, där många tyvärr "bangade" på grund av vädret. 14 hoppare till start. Hellas hopparna "bangade inte"! På mästerskap ställs inga tävlingar in på grund av regn. Så det är bra att lära sig och förbereda sig, sänkt grepp, kortare ansats, mjukare stavar..Sverige är ju Sverige!

Dagens roligaste,  på våta banor fäster ingen ansatstejp, inte så smart ställa ut en sko heller om man inte vill plaska runt i den efteråt. Vad tar man då? Jo det som finns till hands, en banan...

 

Emilia Sjöstrand, 02

Emilia är en av 15 svenskar som kvalificerad sig NCAA-mästerskapen. Nu på lördag blir det final i tresteg. Emilia hoppar i den västra gruppen som håller till i Fayetteville (Arkansas). Lovar att återkomma med resultat och vem kanske en film eller bild från "over-there".

 

Och slutligen är våra internationella gäster Andreas och Jitse, båda klara att tävla för Hellas.
Varmt välkomna på "riktigt" till träningsgruppen. Andreas kommer att tävla på Cypriotiska mästerskapen sista helgen i juni, där han har stora möjligheter till riktigt framskjutna placeringar. Jitse kommer eventuellt att tävla på Svenska junior SM i Sollentuna sista helgen i augusti. För att få tävla på Svenska mästerskap, krävs att man varit folkbokförd i Sverige i minst ett år och Jitse kom i mitten av augusti. Andreas under september. (Det finns fler krav, Jitse uppfyller alla).

 

Tävlingsfri helg nu, nästa helg är vi back-on-track igen.

Danderydsspelen – blixtrande säsongsöppning av gänget
2022-05-25 08:17

Män längd – seger och Danderydsspelsrekord

Andreas Chrysanthou, 97, snart tävlande för Hellas (tränar med Jeanettes hoppare sen snart ett år tillbaks) inledde i sin första tävling ute med seger och nytt tävlingsrekord. Hans bästa gren är tresteg, vi har lagt ner mycket jobb på längdhopp. Bästa resultat blev 6.96. Andreas hade flera väldigt långa övertramp, varav vi bad om mätning av det sista som mätte 7.28 (med övertrampet borträknat). Seger och tävlingsrekord. I startfältet fanns några hoppare med betydligt bättre personbästa än Andreas (7m). Väldigt knepiga vindar. Att hoppa i -1,7 nästa hopp +1,6 är inte lätt. Nedan visas Andreas hoppserie. 

6.79 -1.7 x 6.55 +1.6 6.91 -1.3 6.96 0.0 x

Nästa tävling för Andreas blir Sayo fredag den 10 juni, då Tresteg. 

 

Män Stav – seger och Danderydsspelsrekord

Äntligen är Calle Sténson, 93 tillbaks och tävlar efter hälseneproblem. Denna gång med kort ansats, liten stav, lågt grepp, lång väntetid mellan inhoppning och att han gick in i tävlingen. Till detta lägger vi kraftig motvind (samma vindar som Andreas men mestadels sida-motvind). Inte lätt att hoppa stav i det. Calle visade på stor rutin och säkerhet. Han hoppade enkelt över 460, knep guldet och tävlingsrekordet. Men den största vinsten, hälsenan höll!

 

Carl-Einar Söderström Eskonniemi, 99 nollade tyvärr, vanligt för stavhoppare. I synnerhet i början av säsongen och med dessa förutsättningar. Han kommer igen, redan den 26 maj tävlar killarna på en stavfest i Norrköping. Samma arena som Svenska Mästerskapen för seniorer kommer att genomföras den första helgen i augusti.

 

Callarnas nästa tävling är den 26 maj, i Norrköping.
Följ oss live här:
Webathletics

 

Jitse van Esch, 00 – seger i spjut

Den 24 maj blev Jitse klar för hellas, han kommer från Nederländerna och pluggar Sports management på KTH. Även han bidrog till segertåget genom att vinna herrarnas Spjut med resultatet 47.20. Jitse är 10-kampare, vi har lagt mycket fokus på hoppgrenarna och knappt kastat nåt alls än.  Nästa tävling för Jitse blir sayo helgen den 10–12 juni. Vi har dock inte bestämt grenar än.

 

Flera Hellas från andra grupper var plats;

Bland annat hoppade Bilge Kaya, 02 längd längsta hoppet mättes till 5,09.

 

Alla resultat från Danderydsspelen finns på Easyrecord.

 

   

Tävlingspremiär på hemmaplan
2022-05-10 09:52

Medans Emilia kört hårt i USA har vi här hemma tränat på.

Dessvärre finns knappt inga stavmattor ute än, enbart hunnit med ett pass ute i Södertälje.

 

Calle S och Carl-Einar startar sin tävlingssäsong ute den 22 maj på Danderyds ungdomspel. Förmodligen med kort ansats, och "små stavar".  Målet är att försöka knipa tävlingsrekordet som idag ligger på 4.40cm. I startlistan finns även Olle Billgren, anmäld på 800m.

Mer info
Danderyds SK Friidrottsförening > Arrangemang > Danderydsspelen (dskfri.se)

 

Planerade tävlingar som vi vet är:

Stavtävling i Norrköping (inbjudning) 26 maj 
Svenska  stavtouren i Skara den 6 juni
Täby stavgala den 28 eller 29 juni.
Oavsett boka den 28 juni till att besöka Täby Torg, många världsstjärnor kommer att vara på plats.
Vi kommer att hoppa på en grymt bra uppbyggd stavbana. Den 29 går sedan den nationella stavtävlingen på torget. Kanske blir killarna seedade i A-tävlingen. den 28!

Finska Someros stavgala, den 1 eller 2 juli. Här vet vi redan att Calle S är seedad i A-tävlingen. 
Fler än  100 hoppare kommer att deltaga under galans fyra dagar. Alltid en rolig och mycket välarrangerad tävling.

Senior SM 6-7 aug i Norrköping

 

I dagsläget är det inte bestämt när Emilia kommer hem från USA.

Med största sannolikhet kommer Emilia att bli uttgen till sin första svenska landskamp, Nordisk Baltiska U23 (under 23 år) den den 16-17 juli i Malmö. Just nu finns det inte så många kvinnliga trestegshoppare över 13m i Sverige. Maja Åskag, samma ålder som Emilia, kommer säkerligen att bli uttagen. Två aktiva i varje gren kommer att tas ut, då ligger Emilia bra till.

Emilas 13.19 hopp betyder förutom personbästa och klubbrekord också att hon har ynka 9 cm kvar för att tangera distriktsrekordet i Stockholm för K22 tresteg (10 cm för att ta det själv). Dessutom har hon 2,5 år på sig att fixa eftersom hon är yngst i klassen. Roligt om rekordet fortsätter i Hellas ägo. Just nu innehas det av Eva Karblom och sattes 1983. 
Länk till statistiken

Stockholms Friidrottsförbund - 08fri.

 

Nu kör vi, hoppas på många deltagare från Hellas på Danderyds ungdomspel!

Stafett DM dagen innan.

 

Jeanette

 Sverige har fått en ny kvinnlig 13-meters hoppare i tresteg
2022-05-01 05:50

Och hon heter Emilia Sjöstrand och kommer från Hellas FK.

Emilia  klippte till med 13,19  i USA natten mellan lördag och söndag. Vind 1,5. Hon hade även ett hopp på 12.82 i lite för mycket vind.

Helt väntat! Hon var på gång redan innan hon åkte och definitivt innan Corona. Ett präktigt PB från 12.60.

Det placerar Emilia som nummer 1 i Sverige. Säsongen har dock inte börjat än. (Resultatet hade varit topp sex i statistiken för kvinnor även förra året!).

 

Sååå kul och stort grattis Emilia.

Emilia Sjöstrand tresteg 12.51
2022-03-21 05:49

Emilias  fortsätter "persa" i tresteg nu med 12.51 utan att  vara i närheten av plankan och i giltig vind.
Kolla in plankträffen på bilden, miinst 20cm kvar. Till det  läggas den extra "träff och stuns" som plankan ger.

13m helt inom räckhåll, frågan är inte OM det kommer utan NÄR.

 

Stort grattis!

Som extra bonus hann hon dessutom med 567 i längdhopp under lördagens tävling.

Stort grattis och välkommen hem till sommaren.

 
WEBSHOP
Samarbetspartners