Sommarläger
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
07-10 Lindberg
Team Lindberg

Vi är en härlig grupp bestående av tjejer och killar födda 2009-2011.

 

En grupp som startades 2014 och där många hängt med i flera år men där det också finns de som anslutit senaste året. Vi har lite olika friidrottserfarenhet, men ofta kompletteras denna grupps träning med andra idrotter vilket uppmuntras för denna ålderskategori.

 

Vi tränar alla friidrottens alla grenar utan att ännu specialisera oss. Vi erbjuder 3-4

träningstillfällen per vecka inklusive styrketräning och tränar för att kunna tävla när tillfällen

ges. Vi uppmuntrar till att tävla, gärna så brett som möjligt i denna åldersgrupp och våga testa på olika grenar.

 

Under våren kommer vi att delta med gruppen i kval till Kraftmätning, Världsungdomsspelen samt ett antal lokala tävlingar som väljs ut tillsammans. Målet är att ha en stor representation i DM och RM efter sommaren. 

 

Gruppen leds av två stycken föräldratränare, Karin & Staffan Lindberg.

Karin och Staffan har bägge deltagit i Friidrottsförbundets tränarutbildningar för barn 7-10 år,10-12 år, 12-14 år och går nu under året 14-17 årsutbildningen. Har även gått Friidrottsträning i gymnastiksal och Hellas egna tränarutbildningar.

Staffan är certifierad löpcoach och har även gått utbildningar i kast 14-17 år och häck 14-17 år.

Karin har gått utbildning i Höjdhopp 14-17 år samt Länghopp/Tresteg 14-17 år. 

 

 
 
Träningstider utomhus:
Måndagar 18:45-20:30 Björknäs IP
Onsdagar 18:45-20:30 Björknäs IP
Lördagar Björknäs IP/gymmet 11:00-12:30 
Söndagar kommuniceras från gång till gång under tävlingssäsongen
Sayo 2024
2024-06-18 14:02

Sayo är en av de största ungdomstävlingarna i Stockholm och där tävlade 11 av våra ungdomar under helgen 14-16 juni. Förutom hårt motstånd från hela landet tävlade våra 14-åringar tillsammans med 15-åringarna. Under helgen presterade våra aktiva imponerande bra och samlade ihop hela 11 nya personliga rekord.

 

I denna hårda konkurrens lyckades två personer extra bra och det var Therese Löwenthal som vann tävlingen med nytt personligt rekord och klubbrekord i höjd på 1,64 meter. Jakob Lindberg ville inte vara sämre och tog även han personligt rekord och klubbrekord i spjut och vann tävlingen på 49,28 meter. Dessa fina resultat gör att Therese nu är tvåa i Sverige och Jakob etta i Sverige bland 14-åringarna. Grymt jobbat hela gänget!

Huddingespelen 7-9 juni
2024-06-13 15:35

Knappt har dammet lagt sig efter Kraftmätningskvalet innan det var tävlingsdags igen.

 

På fredagskvällen sprang Hedda Kirk 300m häck. Ett fint och snabbt lopp som gav en bronsmedalj och där det finns mer och hämta. 

 

På lördagen hade vi  våra sprinters på 80m i action. Viktor Magnusson kammade hem ett silver och Julia Lindquist tog sig till final och fick där en fin 6:e plats.  Therese Löwenthal gick in och visade med trygghet vilken fin höjdform hon är i och säkrade lätt vinsten i F14 Höjd. Vincent Lundvall krossade sitt pers i kula med över metern och stötte 11,57m och vann stort.  Starkt jobbat.

 

Även lördagseftermiddagen på Källbrinks IP följde i samma fina spår som förmiddagen. Vincent lyckades maxa sina insatser och kammade hem ytterligare 2 guld; i tresteg och nytt fint pers i höjd på 1,64m. Nytt pers för Therese i tresteg och en fin fjärdeplats och bra debuttävling för Ellie Hult på 300m. 

 

På söndagen fortsatte med vinst för Viktor i längdhoppet med 5,39m men även fina pers för Nils Riserus, Julia, Ellie, Hedda. Nu är det också nya förutsättningar med planka utomhus som försvårar, särskilt med knepiga vindar. Pers i slägga för Julia som coachades av nyblivna Distriktsmästaren i Slägga för 17-åringar Beatrice Lindberg. Guld för Jakob Lindberg och silver för Kajsa Kubu och Per Lomakka i stav där en ny stav inhandlats för att ge möjlighet att hoppa högre med framöver. Även coach Staffan tävlade i ösregn på 200m och visade på fin form med 25.78s i konkurrens av Jakob som dock vann familjetävlingen med 61 hundradelar. Bra jobbat alla!

Nu har vi startat tävlingsäsongen utomhus
2024-05-13 13:39
Starka P/F14-gänget: Therese Löwenthal, Julia Lindquist, Kajsa Kubu, Jakob Lindberg och Love Lindberg

I söndags 12/5 drog vi till Västerås och deltog på Econ Games. I härligt väder kom fina resultat med nya vikter och distanser i utomhusmiljö. Trots yngst dubbelklassen P/F15 så placerade sig våra 14-åringar bra. Utomhuspers i längd för Thesese. Guld till Jakob på 80m samt brons i stav och längd, Julia tog sig till final på samma distans med bra tid. Kajsa persade och tog brons i stav och gick till final i kula. Love kammade hem 3 silvermedaljer; i slägga, stav och kula. Dessutom fina kastresultat av Beatrice Lindberg som toppar Sverigestatistiken för F17 i Slägga och även persade med 4kg-släggan i K-klassen!

Tävlingssäsongen i full gång
2024-02-20 11:39

Just nu har gruppen en hög och fin tränings- och tävlingsnärvaro då vi är mitt inne i en intensiv inomhussäsong.

 

Detta år är det nya utmaningar för de flesta i gruppen med tyngre kastvikter, högre häckhöjder och planka istället för zon. Till det tillkommer flera tävlingar där det nu tävlas i dubbelklasser, 14-15 år, så motståndet blir tuffare.  Detta till trots har tävlingssäsongen inletts fantastiskt fint med många fina personbästan, medaljer och placeringar samt ett par nya klubbrekord av Kajsa Kubu i stav  (2 ggr hittills!) och Jakob Lindberg i vikt. Therese Löwenthal tangerade även i helgen det 46 år (!) gamla höjdhoppsrekordet på 1,57 och har mer i sig.

 

Vi har tävlat på SAYO indoor, Luciaspelen, Örebro Indoor Games, Täby Vinterspel, Turebergs Explosiva, Hammarbyspelen och nu senast i helgen på IUDM i Sätra där vi fick 3 nya distriktmästare i gruppen, Therese i höjdhopp och dubbelmästare Jakob i Stav och Höjd och därtill flera fina medaljer och prestationer som berättas mer om på Hellas nyhetssida.

 

Nu stundar uttagningen till Regionsmästerskapen och det ser lovande ut för vår grupp med flera på uttagbar plats efter alla fina tävlingsresultat.

 

Lycka till och bra kämpat allihop på både träningar och tävlingar!

 

 

 

 

 

Träningsläger på Bosön för Team Lindberg och Roth
2023-11-13 13:58

I helgen så hade vi träningsläger på Bosön för Team Lindberg och Team Roth där 22 duktiga atleter träffades i ett dygn och körde träning, tester, teori, styrketräning och stafetteknik och hade kul. Nu är vi taggade inför inomhussäsongen!

 
WEBSHOP
Samarbetspartners