Hellasloppet 8 oktober
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
07-10 Lindberg
Team Lindberg 07-10

Vi är en härlig grupp bestående av tjejer och killar födda 2007-2010.

 

En grupp som startades 2014 och där många hängt med i flera år men där det också finns de som anslutit senaste året. Vi har lite olika friidrottserfarenhet, men ofta kompletteras denna grupps träning med andra idrotter vilket uppmuntras för denna ålderskategori.

 

Vi tränar alla friidrottens alla grenar på ett lekfullt sätt. Vi erbjuder två

träningstillfällen per vecka och tränar oss för att kunna tävla när tillfällen

ges även om tävlande inte är något måste utan något som uppmuntras.

 

För de äldre (08-or) i gruppen som tävlar kompletteras träningen med ytterligare träning

med vår ungdomstränare Rafael Askros i Sätrahallen, tillsammans med Team Lomakka.

 

Gruppen leds av två stycken föräldratränare, Karin & Staffan Lindberg.

Karin och Staffan har deltagit i Friidrottsförbundets tränarutbildning för barn 7-10 år samt 10-12 år + kursen Friidrottsträning i gymnastiksal samt Hellas egna tränarutbildningar dessutom har Staffan erfarenhet från flera kurser i löpteknik och en kurs i kastteknik under hösten.

 

Vår tidigare tränare Jalmar slutade efter långt engagemang i julas och vi ser oss därför om efter en ny tränare/hjälptränare som vill vara med i gruppen.

 

Vi har även en fantastisk gruppadministratör, Marie Olsson, som både sitter i Hellas styrelse samt assisterar vid utskick, planering och tävlingsanmälan.

 
 
Träningstider inomhus. 
Björknäs Sporthall onsdagar 19.00-20.30
Söndagar Tollare Bollhall 18:45-20.15 
Eventuellt kommer vi starta tidigare med uppvärmning utomhus
 
 
Grym insats på DM
2022-08-28 21:00

På distriktsmästerskapen var det rekordslakt hela helgen! I gruppen blev det 18 personliga rekord och 8 medaljer. Helt enkelt en grym insats. Tyvärr inga tjejer den här gången, så vi hoppas att några fler anmäler sig till tävlingarna framöver. I P13 var Lukas, Elis och Jonathan med och alla slog personliga rekord i flera grenar. I P12 var Vide, Jakob och Love med. Alla slog personliga rekord och Jakob och Love stod för medaljskörden. Jakob blev distriktsmästare för andra gången i rad i höjd!

Utbildad i löpning
2022-04-20 17:12

Nu kan Staffan kalla sig certifierad löpledare efter godkänd kurs i regi av Svenska Friidrottsförbundet.

 

Certifieringen är ett bevis för genomförd och godkänd certifieringsuppgift, som erhållits efter utbildningen Löpledare. Certifieringen är ett bevis för god förmåga att leda och planera träning för personer som vill löpträna för att komma i gång, hålla sig i form och professionalisera sin löpträning. 

En distriktsmästare i höjd och många fina prestationer på Lilla Hässelbyspelen
2022-02-20 20:35

En härlig dag i Sätrahallen på Lilla Hässelbyspelen som även kvalificerade som DM i vissa grenar. Med pandemirestriktionerna borta var det många startande och vi hade med oss 6 st från vår grupp men också många andra tävlande från Hellas som presterade fint var där, både yngre och äldre. Roligt när tävlingarna har återgått till det normala igen.

 

Jakob fortsatte sin vinstsvit i höjd med femte raka segern och var felfri upp till 1,50 m och vann både grenen och blev även därmed distriktsmästare i klassen P12. Det blev även ett brons på 60m och ett pers och fjärdeplats i kula.  Hedda var snabb och vann sitt heat på 60m och kom 4:a i finalen. Personligt rekord för Elis i kula och häck och för Vide i kula, 60m och höjd.  Love och Lukas som tävlat flera gånger redan denna säsong gjorde bra resultat idag, men det räckte tyvärr inte till nya rekord denna gång, de kommer framöver!  Härligt att ni alla var där!

Medaljskörd på Mondo Indoor
2022-02-08 14:43

Mondo Indoor Games i Uppsala hade skalat ned tävlingarna pga pandemin, så det blev bara Jakob och Love Lindberg som tävlade där från vår grupp. Men de stod för imponerande insatser med 2 personliga rekord för Love (i kula och 60 meter) och tre medaljer (guld på 60 meter och höjd, silver i kula) för Jakob. Jakob har nu varit obesegrad i fyra tävlingar i rad i höjdhopp. Han vann på 1,42 och hade tre bra försök på 1,47.

Scandic Indoor
2022-02-01 17:10

Även från grupp Lindberg hade vi deltagare och framgångar på Scandic Indoor. Love Lindberg gjorde två stabila insatser på längd och kula med två personliga rekord. Han var nära bronset i kula, som han tyvärr tappade på den sista stöten på tävlingen. Men helt klart på gång! Jakob Lindberg fortsatte sin positiva trend i höjd och tog sitt tredje guld på tävlingen med ett imponerande personligt rekord på 1,45! Jakob lyckades också knipa ett silver i kula.

 
WEBSHOP
Samarbetspartners