Sommarläger
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
Stockholmskampen 2024

Välkommen till ett nytt år med Stockholmskampen. Tävlingen där alla Stockholms friidrottsföreningar tävlar tillsammans och utmanar både sig själva och varandra. I år det 10 årsjubileum! Det började som ett projekt 2014, till en början med de 6 större klubbarna i distriktet. Sen dess har tävlingen både växt och utvecklats och den har tagit lite nya former varje år. Stockholmskampen är idag en lagtävling för distriktets friidrottsungdomar i åldrarna 12-13 år är de deltagande föreningarna hjälps åt med att arrangera tävlingarna. 2024 är det dags för aktiva födda 2011 respektive 2012 att vara med.

 

Tanken med tävlingen föddes ur en vision om att uppmuntra våra yngre aktiva till att våga prestera/tävla och prova på nya grenar. Som lag skapas en gemenskap och en trygg miljö där man gör det tillsammans med sina lagkamrater. Inte bara prestation utan också deltagande är viktigt i denna tävling! Och mindre föreningarna kan gå ihop och bilda ett lag och samtidigt få nya kompisar!

 

Kampen består av fyra tävlingar; tre deltävlingar och en final där friidrottens alla grenar ingår inklusive stafetter. Det delas ut poäng både för deltagande och prestation. Samtidigt som man tävlar om poäng till laget kan man samla till en individuell 7- eller 10-kampsmedalj. Man räknar då ihop antal grenar man deltagit i, sammanlagt, på de fyra tävlingarna. Vi uppmuntrar till att alla aktiva ska vilja och våga delta i så många grenar som möjligt. Detta bidrar till såväl att stärka gemenskapen i laget/klubben som till den långsiktiga utvecklingen. Man får även möjlighet att lära känna ungdomar från andra föreningar. En annan stor fördel med tävlingen är att man naturligt får in teknikträningen i de grenar som ska genomföras inför respektive deltävling.

 

Match 1 Björknäs IP 22 maj: Hellas/Boo, Hammarby

  • FP12   60m, höjd (F)/längd (P), spjut, 5x60m
  • FP13 - 60m, stav, slägga, 5x60m

Match 2 Björknäs IP 5 juni: Hellas /Boo, Mälarhöjden

  • FP12 – 5x60m, hinder, tresteg (F)/stav(P), slägga, 
  • FP13 – 5x60m, hinder, kula, höjd

Match 3 Trollbäckens IP 4 september: Hanviken, Hellas/Boo, Huddinge

  • FP12 – stav(F)/tresteg (P), diskus, 5x60m 
  • FP13 – 200mh, tresteg, spjut

Final 12 åringar: 5 oktober Sätrahallen

  • FP12 – 5x200m, 60m häck, 600m, längd (F)/höjd (P), kula

Final 13 åringar: 6 oktober Sätrahallen

  • FP13 – 5x200m, 60m häck, 600m, längd, diskus (ute)

 

Tränare på plats:

22 maj: Malin Lindström, Bodil Garneij, Peter Swaffer, Malin Hedman, Mattias Löfstrand

5 juni: Malin Lindström, Anna Persson, Bodil Garneij, Malin Hedman 

 

Funktionärer:

Föräldrar behöver ställa upp som funktionärer på varje tävling

  • 10 stycken på varje tävling på grenarna.
  • Fik 22 maj. Anmälan sker via kallelse som tränarna skickar ut, anmälan är bindande. Får man förhinder måste man hitta en ersättare.
  • Easyrecord: Föräldrar som kan utbilda sig i Easyrecord resultathantering.
  • Sekretariat 22 maj

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
WEBSHOP
Samarbetspartners