SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
04-07 Lomakka
 
Träningstider sommaren 2022:
 
Björknäs IP: Måndagar 19,30-21.00.
Björknäs IP: Onsdagar 19.30-21.00.
Björknäs IP: Lördagar 11.15-12.45.
Björknäs IP omklädningsrum: Söndagar 11.00-13.00 skivstång.
 
Gruppen består av ca 15-20 ungdomar födda 2004-2008. Några har tränat länge andra kortare. Vissa tävlar mycket andra mindre. Fokus ligger på sprint/häck/medeldistans/längd/höjd/tresteg.  Många av de äldre i gruppen har börjat specialisera sig vad gäller grenval och deras träning utformas individuellt efter detta.
 
Huvudtränare för gruppen är Daniel Stenman fr o m sommaren 2022. Daniel har en bakgrund som sprinter och har sedan många år fungerat som tränare/coach i ett antal roller.  Magnus Lomakka är hjälptränare och har fungerat som föräldratränare för gruppen ca 7 år. 
 
Målsättningen är att alla som vill ska kunna träna friidrott sä länge man vill upp i åldern samt att de som har ambitioner för en framtida elitkarriär ska beredas möjlighet för detta. Ungdomarna kan dessutom använda sina friidrottskunskaper till att vara ledare på klubbens friidrottskul samt sommarläger.
 
 
 
Huddingespelen
2022-06-20 08:17

En rad fina insatser i Huddingespelen från gruppens atleter. Tyvärr hade Världsungdomsspelen i Göteborg valt att flytta till samma helg vilket gjorde antalet att deltagare från Stockholm var betydligt färre än vanligt. För 15-17åringar var Huddinge dessutom DM. Hursom helst så bärgade  Beatrice guldet i slägga, Tom silver i tresteg, Ida silver i 80mh (även 4a 80m), Julia silver  800m. Auke och Isabella ha också fina resultat på 80m resp 800m. Bra jobbat allihop!

Sayo
2022-06-13 11:20

Gruppens mjölksyreman, Max (P17), inledde utomhussäsongen på Sayo med att springa sitt andra 400m-lopp i karriären. Det blev en putsning med nästan 2 sekunder jämfört med premiärloppet inomhus i vintras. Tiden blev finfina 54,46 vilket räckte till en fjärdeplats. Enligt egen utsago var han lite för het på gröten den första 200-ingen vilket borgar för ännu bättre tider i takt med att tävlingserfarenheten byggs på.

Beatrice gruppens kastare har inlett säsongen på bästa sätt
2022-05-12 08:43

Beatrice har inlett tävlingssäsongen på bästa sätt. Hon krossade sitt eget PB i slägga och slog klubbrekord med finfina 45,54 vilket gav en tredje plats i stenhård konkurrens. När hon ändå var i farten så rök PB i kula med 10,42 vilket dessutom renderade guld. Stort grattis, Beatrice tränar oerhört flitigt och målmedvetet vilket ger resultat!

 

Gruppens sprinters och hoppare väntar ytterligare en tid med att göra utomhuspremiär p g a småskavanker och sjukfrånvaro.

Dags för en ny dos av grundträning
2022-03-17 07:13

Då inomhussäsongen tävlingsmässigt nu är avklarad är det dags att bygga fysik för sommarens tävlingar. Under de kommande fyra veckorna består träningen därför uteslutande av styrka/uthållighet.

IUSM 15-16åringar i Göteborg
2022-03-14 10:24

Gruppen hade 4 atleter till start i IUSM för 15-16åringar i Göteborg den gångna helgen. Alla presterade fint trots SM-premiärnerver.

 

Tom tog ett nytt jättekliv i sin trestegskarriär med ett pers på nästa 7 dm och en fin sjätte plats. I längd var han 1 cm från PB.

 

Beatrice bärgade också en fin sjätteplats viktkastning med ett resultat nära PB. Kämpade väl i kula också men nådde inte rikt fram till final.

 

Ulrika var på vippen att nå final i längdhoppet med ett resultat nära PB trots ett smärtande knäveck. Chansade också på att starta i 60m och fick en blixtrande start som såg ut att kunna leda till avancemang, tyvärr blev smärtan för stor och hon fick avbryta efter halva loppet.

 

Ebba gjort en gedigen insats i höjdhoppet och tog sånär PB. Detta trots en besvärlig inomhussäsong med covid och basketknäskada.

 

På det hela taget är det fantastisk att se hur våra atleter tog sig an uppgiften med stort mod och framåtlutad inställning. Jag kan utlova många trevliga stunder på kommande mästerskap. Slutligen vill jag tacka Rafael som tog sig tid att avbryta skidsemestern för att coacha (med sitt gedigna kunnande men också sin alltid positiva inställning och förmåga att få ungdomarna att växa) vår ungdomar.

 

Magnus

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
WEBSHOP
Samarbetspartners