SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hellas Friidrottsklubb
Välkomna till friidrottens underbara värld där det finns något för alla!
04-07 Lomakka
 
Tträningstider ute:
HT ute 2021 från vecka 37-43
Björknäs IP: Måndagar 19,30-21.00, tränare Rafael
Kvarnholmen basketplan trapporna: Onsdagar 19.30-21.00, tränare Rafael
Björknäs IP: Lördagar 11.00-12.30, tränare Magnus
Björknäs IP: Söndagar 11.00-12.30, tränare Magnus
 
Gruppen består av ca 20 ungdomar födda 2004-2007. Några har tränat länge andra har nyss börjat. Vissa tävlar mycket, några lite grann och andra inte alls. Vi tränar alla grenar.
 
Huvudtränare för gruppen är Rafael Askros som sedan hösten 2020 kontrakterats av klubben för att utveckla ungdomarna i kategorin åldern 13 och uppåt., Rafael har en läng erfarenhet av friidrott som innefattar en elitkarriär i häcklöpning på landslagsnivå samt därefter en mångårig  karriär som tränare/ledare/coach. Magnus Lomakka är hjälptränare och har fungerat som föräldratränare för gruppen ca 6 år. Rafael planerar samtliga träningspass för gruppen på ett mycket strukturerat och genomtänkt sätt. Varje 90-minuters träningspass  kan i grova drag beskrivas enligt följande:
 
30 min uppvärmning, dynamisk rörlighet och löp/häck/hoppskolning.
45min grenspecifik träning.
15 min styrketräning med fokus på fotstyrka/knästabilitet/höftstyrka/bålstyrka.
 
Rafaels två träningspass är fokuserade på sprint/häck/längd/höjd/tresteg. Ett av Magnus träningspass är fokuserat på kastgrenarna samt stavhopp medan det andra träningspasset innefattar alla grenar.
 
Målsättningen är att alla som vill ska kunna träna friidrott sä länge man vill upp i åldern oavsett om man har tävlingsintresse eller ej. Ungdomarna kan dessutom använda sina friidrottskunskaper till att vara ledare på klubbens friidrottskul samt sommarläger.
 
Som hjälptränare och administratör för gruppen är jag mycket glad över att Rafael kommit till klubben och ser en  stor potential för gruppen och klubbens utveckling under Rafaels mycket goda ledarskap och djupa friidrottskunnande.
 
Magnus
 
 
Äntligen grundträning!
2021-09-09 12:40

Nästa vecka (37) efter avslutat tävlande drar vi igång med den efterlängtade grundträningen. Trappsprinter, pyramidintervaller, skivstång och annat kul står på programmet. Rafael har utlovat ett  par snäpp upp på intensitetsskalan...Starkare, snabbare och uthålligare möter vi sedan inomhussäsongen med USM som det stora målet för våra atleter. Det är glädjande att allt fler i gruppen har börjat tävla och vi hoppas på att snöbollen fortsätter växa under vintern.

Uppstart inför hösten - miniläger med Rafael
2021-08-12 12:26

Vi rivstartar höstens gemensamma träningar med ett miniläger med Rafael lördag-söndag 14-15 augusti för att finslipa formen inför höstens tävlingar. Nytt för denna säsong är att de 08or som haft ett separat pass med Rafael nu kommer träna tillsammans med 04-07orna på Rafaels måndagspass utöver de pass de har med sina modergrupper.

Sommaruppehåll för ordinarie träning
2021-07-02 11:17

Nu tar vi sommaruppehåll från gruppgemensamma träningar. Ambitionen är att ungdomarna ska försöka köra tre pass i veckan på egen hand utifrån Rafaels sommarprogram som kan genomföras vart man än befinner sig.

 

Det är spännade att följa utvecklingen i gruppen under Rafaels ledning. Fler tränar 3-4 pass i veckan än tidigare. Fler har tagit steget att tävla. Många i gruppen utveckar sina ledar/tränarförmågor då de drar ett tungt lass i både friidrottskul och sommarläger.

 

Exakt när den ordinare träning drar i gång i augusti återstår att se man klart är att vi kör ett miniläger den 14-15 aug för att rivstarta höstsäsongen inför de avslutande tävlingarna på utomhussäsongen. 

 

Trevlig sommar

 

Magnus

Träningsläger för födda 2004-2007
2021-03-16 09:36

Alla ungdomar födda 2004-2007 har bjudits in till ett träningsläger med Rafael Askros den 12-15 juni på Björknäs IP.  Uppslutningen är god  (med deltagare från de flesta träningsgrupper som har aktiva i ålderskategorin) men det finns fortfarande någon enstaka plats kvar om man missat att anmäla sig. 

 
WEBSHOP
Samarbetspartners